Olay29, Gümüşhane Haberleri, Gümüşhane Son Dakika

GÜKAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, vakıf faaliyetleri hakkında bilgi verdi!

Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, (GÜKAV) faaliyetleri ve gerçekleştirmek istedikleri yurt projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

GÜKAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, vakıf faaliyetleri hakkında bilgi verdi!
441 views
14 Mart 2023 - 0:31

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından başlatılan ve başta Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) ve Gümüşhaneli İşadamları ve Girişimcileri Derneği (GİAD) olmak üzere değerli hemşerilerimizin geniş katılımları ile Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı (GÜKAV) 2020 yılında kurulduğunu belirten GÜKAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın yaptığı açıklamada ”Vakfımızın kuruluşuna katkı sunan tüm hemşerilerimize teşekkür etmek isterim. 30 Kasım 2020 tarihinde yapılan ilk genel kurulda seçilen yönetim kurulumuz (Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Celal Akın, Yüksel Yalçın, Mustafa Ayyıldız, Fahri Terzi, Hasan Tahsin Bostancı) Gümüşhane Üniversitesi’nin her yönden kalkındırılması konusunda çaba göstermektedir. Yönetim Kurulumuz yapmış olduğu değerlendirmeleri takiben Temmuz 2021 tarihinde Gümüşhane’de Sn. Rektörümüz Halil İbrahim Zeybek’in de katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıda yapılacaklar konusunda bir yol haritası belirlemiştir.” dedi

Buna göre yapılacak çalışmaların iki temel alanda olması uygun bulunduğunu ifade eden GÜKAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın ”Gümüşhane Üniversitesi’ne bir öğrenci yurdu kazandırılması,  Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenim gören başarılı ve/veya maddi imkânları yetersiz olan öğrenciler ile nitelikli bilimsel faaliyetler gerçekleştiren akademik personele burs, destek, ödül ve teşvik sağlanması amacıyla bir yönetmelik hazırlanması ve uygulamaya konulması konusunda karar verildiğini söyledi.

GÜKAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Aydın, yaptığı yazılı  açıklamada şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTEYE ÖĞRENCİ YURDU KAZANDIRILMASI

Vakfın kuruluş amaçları ve Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin temel ihtiyaçları birlikte değerlendirildiğinde, bir öğrenci yurdunun hizmete sunulmasının önemli katkı sağlayacağı kanaatine varılmış ve bu bağlamda konunun hukuki-teknik ve mali yönleri araştırılırken ortaya iki farklı yaklaşım çıkmıştır.

İlk yaklaşım, ihtiyacın ivediliği de dikkate alınarak, şehrimizdeki mevcut binalardan yurt olarak değerlendirilebileceklerin incelenerek eğer mümkünse bunlardan bir tanesinin satın alınarak ya da kiralanarak yurt hizmetine sunulması şeklinde özetlenebilir. Bu çerçevede yapılan araştırmalar neticesinde bazı binalar bulunmuş olmakla birlikte gerek bu binaların konumsal özellikleri gerekse nitelikli bir yurt hizmeti sağlamak için gerekli dönüşümlere yönelik teknik sorunlar nedeniyle bu yaklaşımdan vazgeçilerek yeni bir yurt binasının yaptırılmasının daha doğru olacağı sonucuna varılmıştır.

Gümüşhane Üniversitesi kampüsü ve yakın civarındaki alanlar incelenmiş ve yapılması planlanan yurt için, kampüs yerleşkesinin hemen kuzeydoğusunda bulunan ve kampüse bitişik nitelikteki Gümüşhane Üniversitesine ait parsel üzerinde bir alanın belirlenmesinin en uygun çözüm olacağı görüşüne varılmıştır. Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yasa ve mevzuat hükümleri çerçevesinde ellerinden gelen tüm katkıyı sağlayacaklarına yönelik ifade ve desteklerinden sonra, anılan parsel üzerinde, Yönetim Kurulumuz üyesi olan Celal AKIN Bey aracılığıyla Yüksel Projeye ön incelemeler yaptırılmıştır.

Yine Celal Beyin katkılarıyla, Yüksel Proje tarafından yurt yeri için vaziyet planı hazırlanarak taslak nitelikli mimari proje düzenlenmiştir. Buna göre yapılması planlanan yurt, yaklaşık 4500m2’lik bir alan üzerinde inşa edilecek olup toplam inşaat alanı 4911m2 dir. Yapılacağı topografik yapıya uyumlu bir şekilde tasarlanan bina farklı kat alanlarına sahip olmakla birlikte zemin kat dâhil toplam beş katlı ve 212 öğrenci kapasiteli olacaktır. Tüm odaları öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte planlanmış olup yurt içerisinde ayrıca çalışma salonları, yemekhane-kafeterya, kat mutfakları, çamaşırhane, fitness, mescit ve diğer sosyal alanlar yer alacaktır.

Yurt yeri için gerekli alanın Vakfımıza tahsisi için gerekli yönetim kurulu kararları alınmış olup Gümüşhane Üniversitesinden tahsis talebinde bulunma aşamasına gelinmiştir. Üniversitemizin yetkili organlarının uygun görmesi halinde, ilgili mevzuat uyarınca, tahsis talebimiz Cumhur Başkanlığı onayına sunulacaktır. Yurt yerinin tahsisinden sonra da projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlanacaktır.

ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERİ TEŞVİK İÇİN YÖNETMELİK

Prof. Dr. Kenan Aydın,” GÜKAV Yönetim Kurulu, 2022 yılında Vakıf Senedinin 3 ve 4. Maddelerine dayalı olarak; Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Burs, Destek, Ödül ve Teşvik Yönetmeliği’ni hazırlayarak yürürlüğe koymuştur. Bu yönetmeliğin amacı, Gümüşhane Üniversitesi Kalkındırma Vakfı tarafından Gümüşhane Üniversitesi’nde öğrenim gören başarılı ve/veya maddi imkânları yetersiz öğrenciler ile nitelikli bilimsel faaliyetler gerçekleştiren akademik personele verilecek burs, destek, ödül ve teşviklere yönelik başvuru, kabul, değerlendirme ve tahsis esaslarını düzenlemektir.

Burs, Destek, Ödül ve Teşvik yönetmeliği uyarınca ödemeler yapmak üzere mensuplarımızdan Vakıf hesabına bu dönem toplam 302.000 TL destek gelmiştir. Katkı sunan tüm hemşerilerimize teşekkür etmek isterim. Yönetmelik uyarınca gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere Burs Komisyonu oluşturulmuştur.

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREM VE VAKFIMIZIN KATKILARI

Bilindiği üzere; 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi kapsayan iki ayrı deprem meydana gelmiştir. Deprem hepimizi derinden üzmüştür. Deprem nedeniyle söz konusu illerimizde 3 ay OHAL ve 7 gün yas ilan edilmiştir. 50.000’e yakın insanımız maalesef hayatını kaybetmiş ve binlerce insanımız da yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Bu vesile ile deprem bölgesi için elinden geleni yapan ve yapmaya devam eden Gümüşhaneli hemşerilerimize hassaten teşekkür etmek isterim. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.

Deprem nedeniyle KYK yurtları depremzedelere tahsis edilerek öğrencilerimiz KYK yurtlarından çıkarılmıştır. Akabinde YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) kararıyla üniversitelerimizde uygulamalı bölümler hariç online eğitime geçilmiştir.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile yaptığımız görüşmede; deprem bölgesinden üniversite öğrencileri ve yakınlarını Gümüşhane’de misafir etmek istediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca deprem bölgesine üniversitemizin destekleriyle bir marangoz atölyesinde üretilen ahşap konteynerlerden “konteyner evler” kurmak istediklerini ve destek beklediklerini belirtmişlerdir.

Vakıf Yönetim Kurulumuz yapmış olduğu değerlendirme sonucu;

  • Eğitim-öğretimin online olarak yapılması nedeniyle; deprem bölgesinden gelecek misafirlerimize destek olmak amacıyla kaynaklarımızdan 100.000 TL’nin Gümüşhane Üniversitesi hesaplarına aktarılmasına,
  • Vakıf olarak, üniversitemizin öncülüğünde yapılan ahşap evlerden 4 adet alınmak üzere 100.000 TL’nin malzeme alımı için ilgili firma hesaplarına aktarılmasına,

Karar vermiş ve bu aşamada Vakıf hesaplarımızdan toplam 200.000 TL destek sağlanmıştır..

Gümüşhane Üniversitesi’nin ihtiyaçları dikkate alınarak Kampüs içerisine yapılması planlanan yurt binasının projelendirilmesi ve alt yapısının oluşturulması için yoğun emek harcayan Vakıf Yönetim Kurulu üyelerimizden Yüksel Proje Genel Müdürü Sn. Celal AKIN ve Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn. Hasan Tahsin BOSTANCI ’ya teşekkür etmek isterim. Diğer taraftan Vakfımıza her zaman destek veren Yönetim Kurulu Üyemiz ve GÜSİAD Genel Başkanı Sn. Yüksel Yalçın’a teşekkür ediyorum. Vakfımıza destek veren katkı sunan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.

 

timbir - birlik haber ajansi

sanalbasin.com üyesidir