Öğrencilerin ilgi duydukları meslekleri tanıtmak amacıyla sahada çalışan meslek mensuplarıyla öğrenciler buluştu. Mayıs ayında başlayan etkinlik Haziran ayında son bulan “Kariyer Günleri”, dört oturumda yapıldı. Bu etkinliklerde hukuk mesleğinin alt birimleri olan hakimlik, savcılık ve avukatlık meslekleri, psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, okul öncesi öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği meslekleri tanıtıldı.
Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Rehber Öğretmeni Neşe Demirci’nin organizasyonunda gerçekleşen programlarda öğrenciler sahada çalışan meslek temsilcilerinden o meslekle ilgili merak ettiklerinin cevaplarını bulma fırsatını buldular. Davetliler, lise ve üniversitedeki öğrencilik hayatları, çalışma performansları, üniversite sonrası iş bulma durumu, iş hayatına başvuru sürecindeki gelişmeler, mesleği başarı ile yapabilmek için sahip olunması gereken nitelikler, mali ve özlük durumları, mesleğin avantajları ve dezavantajları konularında sorulan soruları cevaplandırdılar.
İlk oturumda psikolog mesleği için Gümüşhane Devlet Hastanesi Psikoloğu Ayşe Küçük Hızar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mesleği için Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezinden İrem Bozkurt öğrencilerle buluştu. Bu iki mesleğin birbirinden farklı ve benzer yönlerini, iş bulma ve çalışma yöntemlerini öğrencilerle paylaştılar.
İkinci oturumda okul öncesi öğretmenliği mesleği için Dumlupınar İlkokulundan Ayten Sönmez, özel eğitim öğretmenliği için Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezinden Rıdvan Tılu öğrencilerle buluştu. İki öğretmenimiz meslekle ilgili tecrübe ve heyecanlarını, çalışma koşullarını paylaştılar.
Üçüncü oturumda savcılık için Cumhuriyet Savcısı Songül Taşdemir, hakimlik için Hakim Adayı Yunus Emre Kocagöz öğrencilerle buluştu. Mesleği yakından ve uygulamalı olarak tanıma fırsatı buldular. Savcı Taşdemir, öğrencilerle bir olay yeri inceleme için kolluk kuvvetlerinin nasıl yönlendirildiğin öğrencilere uygulamalı gösterdi. Hukuk okumak isteyen bir son sınıf öğrencisine cüppesini giydirdi. Ve cübbedeki objelerin ne anlama geldiğini anlattı. Hakim adayı Kocagöz, meslek öncesi yaşanılan eğitim sürecini anlattı.
Dördüncü oturumda avukatlık mesleği için Gümüşhane Baro Başkanı Metin Aslan, öğrencilerle buluştu. Avukatlık mesleğini en ayrıntılı şekilde anlatan Başkan Aslan tecrübelerini, mesleğin sorumluluklarını ve hassasiyetini anlattı. Mesleğini icra etmekten çok memnun olduğunu söyleyen Başkan Aslan, yeniden bir meslek seçecek olsa yine avukatlık mesleğini seçecek kadar sevdiğini söyledi.
Tüm oturumlarda öğrenciler, misafirlerle gayet verimli ve keyifli geçen programlarla hem mesleklerle ilgili akıllarındaki tüm sorulara cevap buldular hem de meslek yaşamının içinde olan kişilerle konuşarak meslekleri tanımış oldular.
Okul Müdürü Hamit Tanış, öğrencilere yaptıkları anket sonucunda en çok tanımak istedikleri mesleklerin mensuplarını öğrencilerle buluşturduklarını, öğrencilerin bu etkinliklerden ziyadesiyle memnun kaldıklarını, gelecek yıl diğer meslek mensuplarını, üniversite hocalarını, üniversitede okuyan okulumuz mezunlarını öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini ayrıca bazı meslekleri daha iyi tanıyabilmek için öğrencilerin bir planlama dahilinde o meslek mensubuyla bir süre izleme faaliyeti yapılacağını belirtti.