Olay29, Gümüşhane Haberleri, Gümüşhane Son Dakika

Gümüşhane’de yöresel yemek yarışması düzenlecek

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapılacak olan “27. Gümüşhane Kültür, Sanat Günleri ve Memleket Buluşmaları” çerçevesinde Yöresel Yemek yarışması düzenleneceğini duyurdu.

Gümüşhane’de yöresel yemek yarışması düzenlecek
35 views
02 Ekim 2024 - 14:13

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ”Gümüşhane’de yapılacak olan “27. Gümüşhane Kültür, Sanat Günleri ve Memleket Buluşmaları” çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 05 Ekim 2024 Cumartesi Günü saat 14.00’de Gümüş Otel Bahçesinde “Yöresel Yemek Yarışması” düzenlenecektir.

Gümüşhane’nin yemek kültürünü konu ederek gerçekleştireceğimiz bu organizasyonda unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizi hatırlamayı, yemek kültürümüzü yaşamayı, yemeklerimizi kayıt altına almayı, arşivlemeyi ve tanıtmayı amaç edindik.

Yarışmalar; Gendime Çorbası, Kuru Fasulye (Etsiz) ve Un Helvası kategorisinde yapılacak olup, her kategoride ilk üç dereceye girecek olan ürünler için birinciler 1 gram, ikinciler 0,50 gram, üçüncüler 0,25 gram altınla ödüllendirilecektir.

Yarışmacılar 03 Ekim 2024 tarihinde mesai bitimine kadar yarışmaya konu edecekleri ürünlerin tarifini kullanılan malzemeyi ve hazırlanışını içeren bilgileri bir dilekçe ekinde kuruma verecektir. Tüm halkımıza duyurulur.”

timbir - birlik haber ajansi

sanalbasin.com üyesidir